Dæk et smukt bord

Få styr på blomster, bordkort og pynt til den store dag

Når du planlægger din bordpynt, er det vigtigste at tage hensyn til rammerne, hvor festen holdes. Hvis I holder rustik fest i en lade, er det ikke sikkert, der skal hvid dug og fire-armede kandelabre på bordene, og hvis i fejrer bryllup i en smuk gildesal, går det nok ikke med nervøs velour og fyrfadslys på paptallerkener.

Hvis I holder festen på en restaurant eller et sted hvor service, duge etc. er bestemt på forhånd, har i stadig mulighed for at sætte jeres eget præg i form at blomster, bordkort eller små detaljer på bordet. Det kan f.eks. være en gennemgående farve eller blomster der passer til brudebuketten. Holder i havefest, så gør en dyd ud af det uformelle ved at mikse og matche service af forskellige stilarter og pynte med grøftekantsbuketter i sylteglas.

Læs også: Pynt op med blomster »

Kreative bordkort

Der findes hundredvis af eksempler på bordkort, men en sød idé er at lave bordkort, som gæsterne kan tage med fra festen. Det kan være små sukkulenter i potter, eller det kan være en fin sten med navnet skrevet på.

Spejleffekt

Hvis du lægger spejle på bordene og stiller de levende lys på dem, giver det en ekstra flot effekt, når mørket falder på.